WezepHet station Wezep ligt aan de spoorlijn Amersfoort - Zwolle tussen 't Harde en Hattemerbroek bij km. 78.785.

    

De sporen richting 't Harde (links) en Hattemerbroek (rechts) d.d. 2 maart 1975.
(Foto's: W. Vos)


Gebruikte afkortingen: Blokstelsels: In post T stond een Siemens & Halske handelinrichting; voor een uitleg over de werking van dit toestel klik hier.


De emplacementstekening van Wezep.Post TTekening van de handelinrichting in post T.Wat direct opvalt aan de beveiliging is het gebruik van lichtseinen. Deze waren van het type 1946 en zijn vermoedelijk eind jaren vijftig geplaatst. De gebruikte seinen waren éénhoogte seinen aangezien er maar naar één richting kon worden gereden. Een rijweg naar het zijspoor kon alleen als rangeerbeweging zonder seinen.
De nummering van de wissels en seinen was voor klassieke beveiligings begrippen afwijkend. Deze was vergelijkbaar met de NX-beveiliging. Voor de seinen waren even nummers gebruikt en nummers vrijgehouden voor eventuele uitbreiding. De wisselnummers waren oneven en gekoppelde wissels waren voorzien van de letter A of B.

Boven in het toestel waren een aantal signaleringsvenstertjes aangebracht.
Voor de aankomst van de trein waren treinaankondigingen met een schel en een groene lamp aangebracht.
In Wezep lagen enkele handwissels voor de toegang tot de loswegsporen. Deze waren beveiligd d.m.v. een handwissel met slot. De sleutel bleef in het slot zolang het handwissel ontsloten was.
De overweg bij het station was electrisch en werd bediend d.m.v. drukknoppen. De overweg was in de beveiliging opgenomen.
Het wissel 5A/B werd bediend vanaf het toestel.

Met ingang van 20 oktober 1975 zijn de onderstaande wijzigingen aangebracht in de beveiliging van Wezep:

De emplacementstekening van Wezep na de wijzigingen d.d. 20 oktober 1975.


Post T
De handelinrichting van Wezep d.d. 19 maart 1977. (Foto: W. Vos)Tekening van het bloktoestel in post T na de wijzigingen d.d. 20 oktober 1975.


Met ingang van 22 april 1977 is de klassieke beveiliging te Wezep vervallen en is dit station een halte langs de vrije baan geworden.

Voor een beschrijving van het station 't Harde klik hier.
Voor een beschrijving van het station Hattemerbroek klik hier.


Terug naar Home Terug naar seinhuizen