Blokpost Klimmen = Ransdaal




Blokpost Kimmen = Ransdaal was vroeger een station i.p.v. de huidige halte. Naast het station moet ooit een spoor hebben gelegen. Sporen op het toestel laten ook zien dat er meer dan het huidige aantal handels zaten.
De overweg werd mechanisch bediend d.m.v. een windwerk op het perron. Later is deze ook opgenomen in de beveiliging getuige de aanpassingen van 1984.


Het emplacement in noordelijke richting d.d. 27 december 1978. (Foto: W. Vos)


Gebruikte afkortingen: Blokstelsels: Voor een uitleg over de werking van het geplaatste toestel klik hier.


De emplacementstekening van Blokpost Klimmen = Ransdaal.


Post T



De handelinrichting in de blokpost Klimmen = Ransdaal. (Foto: Het Utrechts Archief)




Tekening van het bedieningstoestel type Siemens & Halske.




Voor 1984 was de overweg nog niet in de beveiliging opgenomen. De twee sporen zijn gescheiden door elk in een aparte blokkast te zijn ondergebracht. Het toestel stond in het station in één van de erkers. Handel 20 is nogal afwijkend. De normale slag wat een handel maakt is 50 cm. Bij het perronoverpad was dit schijnbaar te veel en is de slag van het handel begrenst. Een bijzondere aanpassing. Hiervoor moesten de sleuven voor de vergrendeling nieuw gemaakt worden. Op de foto is duidelijk de oude eindvergrendelingssleuf van het handel te zien. Of dit overpad in de beveiliging zat is niet bekend


De handelinrichting in post T d.d. 5 augustus 1985. (Foto: W. Vos)




Tekening van het bedieningstoestel type Siemens & Halske.



Met ingang van 27 februari 1986 is de blokpost vervallen omdat het bestaande blokstelsel III is opgebroken en vervangen door automatisch blokstelsel ingericht voor dubbelspoorrijden met de mogelijkheid om beveiligd linkerspoor te rijden.

Voor een beschrijving van het station Schin op Geul klik hier.
Voor een beschrijving van het station Voerendaal klik hier.

Terug naar Home Terug naar seinhuizen