EchtHet station Echt ligt aan de spoorlijn Roermond - Sittard bij km. 32.974.
In deze gemeente bevindt zich nog een tweede station, namelijk station Susteren. Het stationsgebouw stamt uit 1862 en is van het standaardtype SS 5e klasse.
Het gebouw werd twee keer verbouwd, waarbij het zowel in de hoogte als in de breedte werd uitgebreid. Het was eigenlijk de bedoeling om ook dit gebouw te vervangen door het standaardtype sextant, waarvan er in de jaren 70 veel zijn gebouwd.
De toenmalige gemeente Echt voorkwam dit echter.

     

Het emplacement in zuidelijke richting gezien vanuit post I d.d. 11 augustus 1964 (links) en het emplacement in noordelijke richting met het treinstel NS ElD2 242 als stoptrein 1727 (Roermond - Maastricht) d.d. 10 september 1959 (rechts) .
(Foto's: R. Ankersmit)


     

Het emplacement in noordelijke richting met post I (links) en de zuidzijde van het emplacement met op de achtergrond post T en links de tramlijn richting Echt Dorp (rechts) d.d. 11 augustus 1964.
(Foto's: R. Ankersmit)

Gebruikte afkortingen: Blokstelsels: De beveiliging van het station Echt bestond uit de posten T en I.
De beide posten waren vrijwel aan elkaar gelijk alleen was post T aangewezen als treindienstleiderspost.

In de beide posten waren Siemens & Halske handelinrichtingen geplaatst; voor een uitleg over de werking van deze toestellen klik hier.De emplacementstekening van Echt.


Post TTekening van de handelinrichting in post T.Post ITekening van de handelinrichting in post I.


Met ingang van 24 april 1966 is de klassieke beveiliging te Echt vervallen en is dit station een halte langs de vrije baan geworden.

Voor een beschrijving van het station Maasbracht klik hier.
Voor een beschrijving van het station Susteren klik hier.

Terug naar Home Terug naar seinhuizen