Welkom

Welkom op de site van klassiekebeveiliging.com


De nieuwste update is van 27 oktober 2020.
Kijk voor de laatste updates onder de knop "Site updates"

Op deze site proberen we een impressie te geven van de oude treinbeveiliging bij de Nederlandse Spoorwegen en de Deutsche Bundesbahn.
Deze beveiliging heeft dienst gedaan bij de NS tot 2006! De laatste seinpost die werd gesloopt, was Post H in Utrecht.
Gelukkig zijn bij diverse museumlijnen enkele dingen bewaard gebleven.


© 2020 J. Notenboom en W. Vos

Tot nu toe werd er iedere week een update geplaatst; deze update frequentie wordt variabel omdat het samenstellen van de seinhuisbeschrijvingen van grote stations veel tijd kost.

Op alle afbeeldingen, tekeningen, foto’s en films die u op deze site terugvindt, berust een copyright en een beeldrecht.
Dit houdt kort gezegd in dat het gebruik van afbeeldingen, tekeningen, foto’s en films in websites of Facebookgroepen niet is toegestaan zonder toestemming van de eigenaar van deze documenten.

Als u een afbeelding, tekening, foto of film wilt downloaden of in een website of Facebookgroep wilt plaatsen neem dan contact met ons op info@klassiekebeveiliging.com
zodat wij de maker van de foto kunnen benaderen om toestemming voor het gebruik van de afbeelding, tekening, foto of film te vragen.

Voor alle geplaatste afbeeldingen, tekeningen, foto’s en films is mondelinge of schriftelijke toestemming van de betreffende fotograaf of eigenaar van deze documenten gekregen.