Gastenboek
Via deze weg kunt u een bericht in het gastenboek achterlaten. De berichten worden dan met de eerst volgende update geplaatst.

Laatst bijgewerkt: 13-12-2022

Uw naam:

E-mail:

Uw reactie op deze website:


Eerdere berichten:

Rob Wissink
Wat een prachtige site voor een spoorman vanaf 1973. Van vakman spoorwegbouw bij wegonderhoud Schiedam (onderhoud spoorbaan van Schiedam t/m Hoek van Holland, daarna als opzichter vernieuwing bij grote onderhoud vernieuwingen en dan nog zo'n 26 jaar als opzichter bij ARCADIS voor het begeleiden van nieuwbouw projecten, vernieuwingen voor Prorail maar ook de RET in Rotterdam.
Freddy Soer
Wat een prachtige en informatieve website met zoveel mooie foto's en heldere informatie over het klassieke seinwezen.
Chapeau voor u allen die deze website hebben opgezet en onderhouden!
Fred van Eerden
Ik geniet elke keer als ik deze site open als gepensioneerde seinwezen man.
Na zowat 43 dienstjaren ben ik nu met pensioen.
John van den Wildenberg
Zelf ben ik in 1975 in dienst gekomen als asp Mcn.
Woonde toen in Heerlen, maar mijn standplaats werd, zoals zovelen, de Randstad, in de Rietlanden in Amsterdam om precies te zijn.
In 1977 weer teruggekeerd naar Limburg.
Als machinist veel stations gezien en ook seinhuizen, blokposten en baanvakken.
Nu, 41 jaar later, ben ik met vervroegd pensioen en kijk heel graag op jullie site om oude herinneringen op te halen uit die mooie tijd van de klassieke beveiliging.
Een zeer groot compliment voor jullie verzamelingen en jullie gedrevenheid om alles op een site te publiceren en te delen met anderen: CHAPEAU !!

P.F. Laarhoven
Het is een prachtige site ,ik heb er al veel van geleerd.
Jacques Klok en Erik Louw
Wij zijn samen al jaren bezig om alles wat er maar aan informatie is over sein- en wachthuizen uit allerlei bronnen te verzamelen. Onderhand hebben we een gigantische database met gegevens kunnen samenstellen, zodat wij zelf weer als bron voor anderen fungeren. Hoewel wij jullie site al van ongeveer het begin kennen, vinden we de site steeds mooier en informatiever worden. Zeker door de tegenwoordig geplaatste vele historische foto's en uiteraard de Bedieningsvoorschriften van stations en posten. Maar ook de mooie toestelaanzichten spreken ons zeer aan. Ga zo voort.
Harrie Sijstermans
Zo vindt men nog wat terug, in mijn geval over Haanrade bij Kerkrade. Voor c.a. 45 jaar lag hier nog een prachtig stationsgebouw. Dan diverse seinhuizen en een rangeerterrein voor de mijn Julia met 18 tot 20 sporen. Alles verdwenen. Nu is er nog een dubbelspoor voor de Regiobahn, meer niet. Wat heeft de heer v.d. Meene toch veel foto´s gemaakt ook van Haanrade. In het prachtige boek Stoom in de Mijnstreek van Martin Zijlstra staan ook geweldige foto´s van de heer v.d. Meene o.a. ook de achterzijde van een monumentale boerderij die ook al verdwenen is. Hopelijk als hij dit leest gaat hij, als hij wil op zoek in zijn archief over Haanrade en hoor het wel eens. Geweldig dat veel uit zijn archief op jullie prachtige site te vinden is. Heb al vele hier te Haanrade en omgeving verblijd met de link van jullie site zodat ze het e.e.a. zelf kunnen opzoeken. Een goede site, iets anders dan de vele rommel wat op internet geplaatst is. Laat me verblijden met vele nieuwe afbeeldingen, het liefst natuurlijk uit de genoemde regio.
Jan Jaap
Mooie foto's. Een bijzondere website van een bijzondere hobby!
Rob Vos
Petje af! Leuk om te zien hoe het allemaal in zijn werk gaat.
Knap ! Groetjes Rob

George
Interessante website, heb er met veel plezier naar gekeken.
Met vriendelijke groet!

Arno
Ik vind deze site verrekte interessant. Temeer omdat ik geregeld, niet idioot vaak, maar toch zeer geregeld, in de trein zit en op stations sta te wachten.
Je ziet al die borden en seinen en je vraagt je wat ze zouden betekenen.
Nu kun je zeggen: o ja, dat bord en sein betekenen dat en dat.

Proficiat voor het maken van deze site en andere sites betreffende dit thema.

Rob van der Velde
Wat hebben jullie mij een enorm plezier gedaan met de aanvulling over het seinhuis Stroe. Als kleine jongen logeerde ik met mijn ouders in het op de foto links aan de overzijde van de overweg gelegen "Hotel-Café-Restaurant Van der Weij'. Natuurlijk was ik de gehele dag bij de overweg te vinden om de voorbij rijdende treinen (ook internationale met ovale ramen en 'bolkoppen') te zien. Klapstuk was het mogen meerijden op een 2200 die rangeerde op de spooraansluiting (ik mee voor een veevoederfabriek).

Rob van der Velde)

Bert Schmitz
Mooie goed verzorgde site!! Twee mooie foto's opgeslagen van Post T Maastricht en een foto Post T Venlo. In Maastricht heeft mijn Opa en in Venlo mijn vader op deze Post T gewerkt.
Mark Grootendorst
Leuke site. Ik ben blij dat er nog zoveel is bewaard gebleven. Ik heb zelf twee vierraams blokkasten (uit het Instructierijtuig Seinwezen) met elektrische bediening van de seinen en wissels. De verhuizers waren er blij mee. Ze werken op m'n treinbaan en zodoende ratelen bij mij de vensters van blokstelsel A en knallen de sperren.
Walter den Daas
Ik wil even zegen dat wij vanaf 1992 de Klassieke Beveiliging van Born in de woonkamer hebben en de seinpaal van Born in de tuin en de overweg van Limbricht op de oprit.
Veel spoorgroet,

walter

Jasper Nat
Mooie foto's en een leuke site. Mijn complimenten hier voor.
Gerrit
Mooie site, heb er zelf nog de nodige info van gebruikt, voor de restauratie van mij Originele vertakkingsein NS Model 1937.
M@rco
Wat een leuke site !!!!!
Mooi vormgegeven.

Mijn complimenten !!!

Groetjes M@rco

Alex Everts
Een hele mooie site vooral over Winschoten, heel mooi. Ik hoop dat daar nog meer info en foto's van verschijnen.
ps. Dat ene sein uit Scheemda is nu bij de STAR in Stadskanaal.

Mvg Alex Everts (Winschoten)

Terug naar home