Seinbeeld opvolging


Sein B1-3 en Dv1 tonen beide voorbijrijden toegestaan. Dus ook het volgende sein mag voorbij gereden worden. Simpelveld 2008 (Foto: J. Kölgen).Intro
Een seinbeeld zegt ons op wat volgt. Een voorbeeld: Een voorsein verteld het komende seinbeeld van een hoofdsein. Een opdracht tot afremmen betekend niet dat meteen die snelheid moet worden gereden maar geeft aan dat het verstandig is nu te beginnen met remmen zodat bij het werkelijke bord de juiste snelheid kan worden bereikt. Maar hoe volgen seinen nu elkaar op? In het onderstaande een aantal voorbeelden.

Armseinbeelden

In dit hoofdstuk hebben we het over de opvolging van voor- en hoofdseinbeelden of een combinatie er van.
Voorsein en hoofdseinIn het bovenstaande plaatje zijn een aantal opvolgende seinbeelden te zien. Verder staat ook de snelheid behorende bij het seinbeeld vermeld. We beginnen links:

Combinatie voor- en hoofdseinIn het bovenstaande plaatje zijn een aantal opvolgende seinbeelden te zien. Verder staat ook de snelheid behorende bij het seinbeeld vermeld. We beginnen links:

Enkelvoudig vertakkingseinIn het bovenstaande plaatje zijn een aantal opvolgende seinbeelden te zien. Verder staat ook de snelheid behorende bij het seinbeeld vermeld. We beginnen links:

Vertakking met gelijke snelheidIn het bovenstaande plaatje zijn een aantal opvolgende seinbeelden te zien. Verder staat ook de snelheid behorende bij het seinbeeld vermeld. We beginnen links:

Vertakkingsein met verschillende snelheden.In het bovenstaande plaatje zijn een aantal opvolgende seinbeelden te zien. Verder staat ook de snelheid behorende bij het seinbeeld vermeld. We beginnen links:

Snelheidsborden.In het bovenstaande plaatje zijn een aantal opvolgende seinbeelden te zien. Verder staat ook de snelheid behorende bij het seinbeeld vermeld. We beginnen links:
terug naar Home Seinenboek terug naar Uitleg